Очаквайте нови нива на играта Gabroville! Следете страницата и новинарския сайт Габрово Daily за повече информация!

Открийте ни във Facebook тук!

Проектът за първата компютърна игра Gabroville стартира кампания за набиране на средства в популярната платформа Indiegogo. За да продължим да развиваме играта, може да ни подкрепите на този линк. Благодарим!

Препоръчителни настройки на компютърната система:

Препоръчваме да използвате на вашия компютър последна версия на интернет браузъра Chrome, за да играете на Gabroville.

Историята

Космически „габровец“ от астероида Планета Габрово тръгва на междузвездно пътешествие с ракетата си, но се приземява без гориво в град Габрово. Пристигайки в града, космическият габровец е изправен пред редица препятствия, които трябва да преодолее. Приключението го учи на някои от най-любопитните факти за Габрово. Ще успее ли да се върне на своята планета? Зависи само от теб!

Трейлър

Gabroville - first computer game about Gabrovo

Гледайте трейлъра на Gabroville - първата компютърна игра за Габрово 🙂 Играйте на Gabroville на http://www.gabroville.com/game/ . Играта е създадена по Програма "Култура" на Община Габрово 2015 г. Повече за Gabroville четете в Габрово Daily тук: http://www.gabrovodaily.info/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE-gabroville-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD/

Posted by Габрово - живият град on Thursday, 14 January 2016

Открийте ни във Facebook

Проектът

Първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра се създава по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“, получил подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г. Изпълнител е сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Автор на концепцията и проекта е Момчил Цонев.

Чрез анимация и на игрови принцип, в българска и английска езикова версия, се представят най-уникалните, най-габровските факти и места, олицетворение на марката Габрово. Проектът е посветен на 155-годишнината от обявяването на Габрово за град.

Още подробности за проекта прочетете тук.

Новини

Габровецът и създател на Габрово Daily Момчил Цонев беше обявен за една от 10-те най-изявени млади л

Създателят на Габрово Daily Момчил Цонев беше отличен в шестото издание на проекта “40 до 40” на Дар

Създателят на Габрово Daily Момчил Цонев е единственият габровец, избран от национално жури за полуф

Домът на хумора и сатирата в Габрово започва нова образователна програма – „Космически предизвикател

Интервю с Момчил Цонев за в. „100 вести“, бр. 167, 21 юли 2018, с. 3, автор Женина Денчева Момчил Цо

Проект за компютърна игра Gabroville